ελελελε3Το elniplex.com δημιουργείται από νηπιαγωγούς (κατά κύριο λόγο), εκπαιδευτικούς, μουσικούς και γονείς. Σκοπός του είναι να συγκροτήσει έναν ισχυρό πόλο ουσιαστικής έκφρασης και προώθησης πρωτότυπης παιδαγωγικής εργασίας στο διαδίκτυο.
Επιδιώκουμε οι ιδέες και οι εργασίες των εκπαιδευτικών και των παιδιών να καταλαμβάνουν το χώρο που αξίζουν και να αναδεικνύονται.
Δημιουργούμε μια κοινότητα που δεν συνεργάζεται για να αλληλοσυγχαίρεται αλλά για να προσφέρει, να προωθεί αξίες και ανυποχώρητα να ψάχνει το καινούριο και το ουσιαστικό.

Το elniplex.com αμύνεται στο συνηθισμένο, το αναμενόμενο και το παλιό. Φιλοξενώντας σημαντικούς ανθρώπους από το χώρο της εκπαίδευσης, του βιβλίου, των τεχνών και της διανόησης, θέλουμε να φέρουμε τους μεγάλους δημιουργούς και συντελεστές στην εκπαίδευση των παιδιών, στην ουσία της καθημερινότητας.

Το elniplex.com δίνει τη δυνατότητα σε όλα τα αξιόλογα πράγματα να υπάρξουν, να αναπνεύσουν, να καθρεφτιστούν, να μεγαλώσουν, να ομορφύνουν, να εκφράσουν και να εκφραστούν.

Συλλογικά και συνειδητά αποκηρύσσουμε το παλιό σχολείο, προωθούμε καινούριες αναγνώσεις της πραγματικότητας και των υλικών, ραγίζουμε τον κόσμο των στείρων προκαταλήψεων, χαιρόμαστε για την εργασία μας και τη συνεργασία μας, προχωρούμε την επιστήμη μας, κρατάμε ψηλά το χώρο μας, διεκδικούμε το αυτονόητο, το παντρεύουμε με το ουτοπικό. Κι αγαπούμε όπως τα παιδιά.

Στο elniplex.com δε στοχεύουμε στους αριθμούς και τους βαθμούς, τα βραβεία και τα αριστεία, τις δημόσιες σχέσεις και τους δημόσιους χαριεντισμούς. Μας ενδιαφέρει η ουσία, η συνεργασία, η χαρά της συμπόρευσης, της συνδημιουργίας και των νέων δρόμων στην εκπαίδευση, στη σκέψη και τη ζωή.

Καλώς να ορίσετε.

Advertisements